• Belföld
Faktor

Nem engedett a pécsi kórház, nem látogathatta meg haldokló férjét a nő

A férfi időközben elhunyt.

A nő nem tudott látogatási időben a kórházba menni. (Képünk illusztráció.)

A nő nem tudott látogatási időben a kórházba menni. (Képünk illusztráció.)

Kitiltották egy haldokló férfi mellől a párját a pécsi klinika geriátriai osztályán – írja a Szabad Pécs, amely Garzó Gábor helyi aktivista Facebook-bejegyzését idézi.

A férj állítólag élet-halál közti állapotban került kórházba, felesége pedig a munkahelyéről csak busszal tudott hozzá járni, úgy, hogy nem ért be látogatási időben. Az aktivista azt állítja, hogy a főnővér kiutasította az asszonyt a kórházból, mert „mi lenne, ha mindenki csak úgy önkényesen bemenne és figyelmen kívül hagyná a látogatási időt”.

A Szabad Pécs megkérdezte a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központját, ahonnan azt a választ kapták, hogy „az I. sz. Belgyógyászati Klinikán jól szabályozott látogatási rend van, melynek érvényesítése alapfeltétele a klinika hatékony működésének”. Hozzátették viszont, hogy a hozzátartozóknak formanyomtatványon lehetőségük van a látogatási időn kívül beteglátogatást kérvényezni, amit a kezelőorvos hozzájárulásával a telephelyvezetők engedélyeznek. Azóta kiderült az is, hogy a beteg férj időközben elhunyt.

Kommentek:

Top 0