• Krimi
Faktor

Pedofilnak hitte, ezért halálra verte a beteg férfit

Tizenkét év börtönbüntetést kapott az a férfi, aki halálra vert egy ágyhoz kötött beteget, mert tévesen azt gondolta, hogy pedofil. A mentősökkel azt akarta elhitetni, hogy az áldozat csak elesett a fürdőkádban.

A brit sajtóban megjelent beszámolók szerint egy Adam Goodridge nevű férfi azért vert meg egy művese gépre kötött dialízises férfit, mert azt hitte, hogy pedofil: így akarta elérni, hogy költözzön el onnan. A Maltby városában élő Paul Sandford belehalt a bántalmazás közben szerzett sérüléseibe, ezért a bíróság 12 évig tartó börtönbüntetésre ítélte a 30 éves elkövetőt – írja a 24.hu.

Illusztráció

Illusztráció

A férfi tavaly október 30-án, helyi idő szerint hajnali egy óra körül ment be az áldozat házába, a beszámolók szerint a férfi aludt, amikor Goodridge elkezdte verni. Ezt megelőzően azonban már korábban megfenyegette, hogy ha nem költözik el egy héten belül, akkor meg fogja ölni.

Goodridge a verést követően az áldozat barátaival közölte, hogy mondják a mentősöknek, hogy a férfi elesett a kádban. A kiérkező mentősöknek azonban egyértelmű volt, hogy nem baleset történt. A férfit kórházba szállították, de a sérülései miatt öt nappal később életét vesztette.

Kommentek:

Top 0