• Külföld
Faktor

Halálra rugdosták a helyi hírességet, a buszmegállós cicát

A rendkívül barátságos cica azért lett híres az angliai kisvárosban, mert mindennap a buszmegállóban üdvözölte az embereket. Missyt azonban pár napja valaki brutálisan megkínozta, és már az állatorvos sem tudott segíteni rajta.

Missy a kedvenc helyén szundikál. Fotó: Solent

Missy a kedvenc helyén szundikál. Fotó: Solent

Virágokkal és üzenetekkel telt meg egy Hampshire megyei város, Havant egyik buszmegállója. A környékbeliek a helyi hírességüket, Missyt gyászolják.

A 13 éves cica szinte az egész napját az otthonához közeli buszmegállóban töltötte. Imádta a figyelmet, és mindig örömmel üdvözölte a buszra váró embereket. Eleinte a fűben feküdt, mikor azonban megépült a fedett várakozó, az ott lévő padon rendezte be a székhelyét.

Az emberek imádták: a közösségi médiában rengetegen írták, hogy a kedves cica mindig feldobta a napjukat, és sosem tudtak úgy elmenni mellette, hogy ne simogassák meg. A macska annyira szeretett a buszmegállóban lenni, hogy a gazdái esténként alig tudták beterelni a házba.

A 72 éves Richard McCormick, Missy egyik tulajdonosa a Telegraph szerint múlt héten vette észre, hogy a hazatérő cicának vérzik a szája. Azonnal állatorvoshoz szaladtak vele, ám ott nem tudtak jó hírekkel szolgálni nekik. A cicának betört a koponyája, megroncsolódott az állkapcsa, és az összes fogát is kirúgták. A sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a gazdáinak muszáj volt elaltattatniuk.

A helyiek virágokkal, rajzokkal és üzenetekkel emlékeznek a cicára. Fotó: Solent

A helyiek virágokkal, rajzokkal és üzenetekkel emlékeznek a cicára. Fotó: Solent

A McCormick házaspár lánya, Karen feljelentés tett Missy megkínzása miatt a rendőrségen, és azt mondta, hogy a szülei nagyon nehezen dolgozzák fel a kedvencük halálát. A macska 9 éve volt náluk. Eleinte szívességből vigyáztak rá, Missy ugyanis eredetileg egy barátjuk testvéréé volt, ám aztán a vörös cica végleg hozzájuk került.

A helyiek most pénzt gyűjtenek, hogy emléktáblát állíthassanak a cicának. Emellett az adományokat nyomravezetői díjnak is felajánlanák, hogy kiderüljön, ki rugdosta meg a macskát.

Top 0