• Külföld
Maksa Mónika

Halálra köveztek egy prostitúcióval és hűtlenséggel vádolt nőt

Az al-Kaida tagjai hétfőn a dél-jemeni Hadramaut tartomány Mukalla nevű székhelyén halálra köveztek egy nőt, akit prostitúcióval és hűtlenséggel vádoltak.

Az al-Kaida fegyveresei vasárnap kövezték halálra a nőt egy katonai létesítmény udvarán. A nőt egy gödörbe tették, és több tucat helyi lakos szeme láttára kövezték meg. A nő a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát hűtlenség vádjában. Az al-Kaida arab-félszigeti csoportja (AQAP) a jemeni polgárháború miatti zűrzavart áprilisban arra használta, hogy elfoglalja Mukallát és ellenőrzése alá vonja Hadramaut jelentős területeit is. A helyi emberek szerint a mostani volt az első, hogy kövezéssel öltek meg olyat, akit a szélsőségesek bírósága ítélt el. Az egyik jemeni újságíró, aki látta a kövezést, azt mondta, hogy a terroristák megtiltották, hogy bárki fényképezzen.

Forrás: Europress - AFP/AMC/Fadi Al-Halabi

Forrás: Europress - AFP/AMC/Fadi Al-Halabi

EZT IS AJÁNLJUK:

    A bíróság ítélete szerint a nőt más prostituáltak futtatásával és drogozással is vádolták, mindkét vádban bűnösnek találták.

    Az AQAP tagjai szeptemberben elpusztították az iszlám misztikus irányzatát követő szúfik több síremlékét és mauzóleumát is. Emiatt Mukalla lakosai és az AQAP között feszültség van. A háromszáz éves sírokba a helyiek vallási vezetőiket temették.

    Az Egyesült Államok az al-Kaida arab-félszigeti csoportja a terrorhálózat legveszélyesebb ága. Hadramaut tartomány azért is fontos terület a terroristáknak, mert Oszama bin Laden, néhai al-Kaida-vezető családja is onnan származott – írja az MTI.

    Az al-Kaida decemberben is elfoglalt két jemeni várost, erről itt olvashattak. A terrorszervezet egyik vezérét decemberben Algériában ölték meg, a Faktor erről itt írt.

    Top 16