• Belföld
Faktor

Halálra kínoztak egy rabot a szombathelyi börtönben

Három férfi halálra kínozta cellatársát.

Három rab elkezdte csicskáztatni és módszeresen kínozni a velük egy zárkában lévő negyedik társukat. A bántalmazás és rendszeres megalázás 2017 tavaszán kezdődött. A kínzások idővel eldurvultak. A vádirat szerint ellenőrzések során a sértettet beküldték a mosdóba, mert oda nem láthattak be az őrök.

Amikor a negyedik rab elkezdett vérezni, a szétnyílt sebet öngyújtóval kiégették, a vért pedig a sértettel takaríttatták fel, ezután a véres törülközőt kidobták az ablakon. Többször ájulásig fojtogatták, és csikkeket etettek vele.

A sértett halálának reggelén ébredéskor a vádlottak észrevették, hogy megkínzott társuk a mosdó előtt fekszik és hörög. Ekkor kiabáltak az őrnek, hogy baj van, de míg az odaért, megbeszélték, hogy nem mondanak egymásra semmit, az fogják előadni, hogy valaki más bántalmazta cellatársukat. Az ápoló megpróbálta újraéleszteni, de az nem sikerült, a rab meghalt.

B. Zs. és két tettestársa ügyében a Szombathelyi Törvényszék 2018. szeptember 17. napján előkészítő ülést tartott, ahol a vádlottak nem ismerték be a bűnösségüket, ezért a bíróság elfogadta a bizonyítási indítványt és elrendelte a harmadrendű vádlott újbóli letartóztatását, mert az 2018. szeptember 20-án szabadult volna.

A bíróság a 2019. február 11. folytatja a tárgyalást tanúmeghallgatásokkal.

Kommentek:

Top 0