• Krimi
Faktor

Halálra késelt egy zuglói házaspárt egy férfi 20 évvel ezelőtt, most ítélték el

Jogerősen 19 év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a férfit, akit azzal vádoltak, hogy 1995-ben több késszúrással megölt egy idős zuglói házaspárt.

Illusztráció

Illusztráció

Az akkor 19 éves Wenzl Csaba 1995 májusában felkereste az ismerős házaspárt, akiknek tartozott. Vitatkozni kezdtek, majd a konyhaszekrényből elővett egy kést, és azzal megölte őket. Ezután átkutatta a lakást, és néhány holmit magával vitt.

Kezdettől fogva gyanúsította a férfit a rendőrség, de bizonyítékot nem találtak. 2014-ben ismét elővették az ügyet a rendőrségen, és tanúkihallgatásra beidézték a férfit, aki ekkor beismerte a bűncselekmény elkövetését. Később azonban ezt a vallomását visszavonta. A Fővárosi Törvényszék tavaly nyáron 19 év fegyházbüntetésre ítélte emberölés és kifosztás miatt. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden helybenhagyta a férfi büntetését, megállapítva, hogy az elsőfokú bíróság helyesen mérlegelte a bizonyítékokat. A tábla szerint életszerűtlen a vádlott védekezése, amely szerint a bűncselekmény elkövetése után érkezett a helyszínre, akárcsak az, hogy fenyegetés hatására vállalta volna magára a gyilkosság elkövetését - írja az MTI.

A vádlottat legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után lehet feltételesen szabadlábra helyezni. A Fővárosi Ítélőtábla szerint a büntetés mások számára is intő, hogy akár 20 évvel az elkövetés után is felelősségre vonják a tettest.

Top 0