• Krimi

Halálra ítélték az anyát, aki házassága miatt felgyújtotta a lányát

Halálra ítélt egy pakisztáni bíróság egy anyát, aki elevenen elégette a lányát, amiért a család engedélye nélkül ment férjhez.

Parvin Bibi beismerte, hogy tavaly júniusban meggyilkolta saját lányát, mert az „szégyent hozott a családra".

Ahogy a Faktor is megírta, a 18 éves Zinat Rafik egy héttel a meggyilkolása előtt feleségül ment egy férfihoz és megszökött, hogy férjével annak családjához költözzön.

A bíróság Zinat fivérét életfogytiglani börtönre ítélte, miután bebizonyosodott, hogy az anya és a fivér együtt ütlegelte a lányt, mielőtt az anya benzinnel leöntötte és felgyújtotta őt.

Az Emberi Jogi Bizottság nevű független pakisztáni szervezet szerint valósággal burjánzik a nők elleni erőszak az országban. Médiajelentések szerint 2015-ben több mint 2100 becsületgyilkosságot követtek el.

A pakisztáni parlament októberben hozott törvényt a becsületgyilkosságok ellen, három hónappal azután, hogy Kandel Balos modell-színésznőt megfojtotta a bátyja.

A becsületgyilkosságok áldozata legtöbbször nő, a gyilkos pedig egy rokon, aki a család megbocsátása révén megúszhatja a büntetést. Az új törvény értelmében a családtagok megkegyelmezhetnek a gyilkosnak, ha halálra ítélik, de a büntetést ez esetben életfogytiglani börtönre kell változtatni.

Kommentek:

Top 0