• Krimi

Halálra gázolták, de előtte megmentette a gyerekeket az igazgatónő

Feláldozta az életét, miközben a gyerekeket védte az egyik indianapolisi általános iskola igazgatónője. Egy busz, egyelőre nem tudni, hogy miért, felugratott a járdára, és elütötte az asszonyt, aki 22 évig vezette az iskolát. Több gyereket is el tudott lökni a busz elől, végül csak ketten sérültek meg. Az igazgatónő, Susie Jordan a helyszínen meghalt.

Az iskolakörzet felügyelőjének elcsuklott a hangja az NBC News beszámolója szerint, amikor az újságíróknak beszélt az igazgatónőről, szerinte egy nagyszerű tanárt veszített el a közösség, aki legendának számít a helyi oktatásban. A buszsofőr azt mondja, nem érti, mi történt, már vizsgálják, hogy mi okozhatta a balesetet. A helyi WTHR rádió szerint a busz nem volt műszaki hibás. Ő látta, ahogy az asszony több gyereket is megment, mielőtt elgázolta a busz. A két gyerek, akit nem tudott ellökni, súlyosan megsérült, de nincsenek életveszélyben. A buszon ülő 25 gyerek sem sérült meg.

Az iskola. Fotó: Facebook / Amy Beverland Elementary School

Az iskola. Fotó: Facebook / Amy Beverland Elementary School

A baleset a tanítási nap végén történt, amikor hazaengedték a gyerekeket az iskolából. Hatalmas volt a pánik, miután elterjedt a baleset, a szülők a mentő- és tűzoltóautókat kerülgetve rohantak a gyerekeikért. Az Indy Starnak egy fiú azt mondta, az anyja őrjöngve hívta, hogy azonnal keresse meg a húgát, mert a tévében látta, hogy baleset történt.

Az iskolába 806 gyerek jár a honlapjuk szerint, az igazgatónő nagyon népszerű volt, a közösséget megrázta a tragédia, szerdán tanítás helyett gyásznapot tartanak. Az asszonyt annyira szerették, hogy tavaly májusban 11 perces köszönetvideót is készítettek neki, amelyben iskolások és a kollégái is szerepeltek.

Ezt a videót készítették 2015 májusában az igazgatónőnek köszönetképpen a diákok és a kollégák:

Az iskolai közlemény szerint fantasztikus tanár volt, elismerésre méltó érzéke volt ahhoz, hogy mindenki értékesnek és fontosnak érezhesse magát, akivel kapcsolatba került, a tanítás iránti szenvedélye pedig páratlan volt.

Top 0