• Krimi
Faktor

Halálra gázolta a tolvajt a nő, miután kirabolták Budapesten

Egy év, két év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte a II-III. kerületi bíróság kedden nem jogerősen azt a nőt, aki 2012 decemberében a belvárosi forgalomban autójával tolvajokat vett üldözőbe, fellökte a motorjukat, ami miatt egyikük meghalt.

A nő Budán állt az autójával, amikor motoros tolvajok betörték a kocsi ablakát, kirántották a táskáját és elhajtottak.

Illusztráció

Illusztráció

A nő üldözőbe vette őket, fellökte a motorjukat, ami miatt az egyik tolvaj halálos sérüléseket szenvedett. Társa elmenekült. Az üldözésben több másik autó is megrongálódott, és egy vétlen ember könnyebben megsérült.

Az ügyész azt mondta, az üldözés során a nő több közlekedési szabályt is megszegett, 70-80 kilométeres sebességgel haladt, átlépte a záróvonalat és áttért az út bal oldalára, figyelmen kívül hagyta a tilos jelzést.

Számos vétlen ember, járókelők és autósok testi épségét is veszélyeztette.

Az életben maradt tolvajnak, aki a helyszínről elmenekülve magára hagyta vérző, kicsavart tagokkal egy autó alatt fekvő társát, segítségnyújtás elmulasztása miatt letöltendő fogházat indítványozott az ügyész - írja az MTI.

A nő ügyvédje szerint a szándékos ütközés nem bizonyított, bár a nő közlekedési veszélyhelyzetet valóban előidézett. Azt mondta, jogos védelmi helyzetben volt védence, amikor üldözőbe vette a tolvajokat. A nő azt mondta:

Nagyon sajnálom, hogy balesetet okoztam, de nem volt szándékos, csak annyit szerettem volna elérni, hogy eldobják a táskát.

Az ügyész mindkét vádlott esetében súlyosításért, a nő és védője felmentéséért fellebbezett.

Top 0