• Belföld
Faktor

Babakocsit toló nagymamát gázolt a kamionos, a kicsi és az asszony is meghalt

Ítélet született a két áldozatot követelő baleset ügyében.

Másodfokon is három év letöltendő fogházbüntetést kapott az a lengyel kamionos, aki 2015 szeptemberében halálra elgázolt egy babakocsit toló nagymamát Tiszaújvárosban. Az asszony és a kislány is meghalt a balesetben. A férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében találta bűnösnek hétfőn a Miskolci Törvényszék.

A sofőr jobbra kanyarodott, amikor elütötte az áldozatokat, akiknek nem adott elsőbbséget. A nő a zebrán tolta át épp a babakocsit, benne a 17 hónapos kislánnyal, amikor a kocsi átgázolt rajtuk a jobb első kerekével. Mindketten a helyszínen életüket vesztették.

A bíróság a fogházbüntetésen túl négy évre eltiltotta a férfit a vezetéstől, illetve kötelezte arra, hogy fizesse ki a bűnügyi költségeket - írja a 24.hu. Tavaly májusban első fokon, a Tiszaújvárosi Járásbíróságon enyhítő körülményként értékelték, hogy a sofőr elismerte a felelősségét. Az ítélet azonban akkor nem emelkedett jogerőre, a vádlott és a védője ugyanis enyhítésért fellebbezett. Az ügyész viszont tudomásul vette a döntést. A másodfokú bíróság a hétfői kihirdetett ítéletében kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, a bűnösségére levont következtetés helytálló.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Figyelemmel arra, hogy a vádlott eddig nem volt büntetve, több mint 2 millió kilométert vezetett balesetmentesen, a büntetés fele részének kitöltése után feltételesen szabadulhat.

    Korábbi hírek szerint a család a közeli bevásárlóközpontba tartott, amikor a tragédia történt. Az anya elöl ment, és bár nem sérült meg, nem sokon múlt az élete. A történtek után mentő vitte a helyszínről, mert sokkos állapotba került.

    A gázoló előzetes letartóztatásba tették, akkor nem fellebbezett a döntés ellen. Kihallgatásán azt mondta, nem látta a gyalogosokat.

    Kommentek:

    Top 16