• Krimi
Faktor

Éheztették a babát, mert szerintük a tápszer mérgező

Elítéltek egy apát és egy anyát, akik majdnem halálra éheztették újszülött gyereküket. A kirkhami páros azt gondolta, hogy a tápszer mérgező, ezért nem adtak belőle a babának.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A 22 éves Aleksandrs Vitte Lettországa menekült, miután a kisbaba majdnem meghalt, így őt távollétében ítélték 32 hónap letöltendő börtönbüntetésre. Az anya, Olga Karnopele két év börtönbüntetést kapott felelőtlenségéért - íjra a Metro.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A baba az orvosok szerint maximum három hétig élhetett volna még, de a védőnők időben jelentették az esetet. Az anya azzal védekezett, hogy a tápszert mérgező, káros anyagnak tartották, ezért nem adtak belőle a gyereknek.

  A kicsi eleve kis súllyal, koraszülöttként jött világra, és bár az orvosok még kórházban akarták tartani a babát, a szülők mégis hazavitték őt. Azt mondták, rendesen, az orvosi utasításoknak megfelelően fogják etetni, de erre nem került sor. A babának ugyanis tápszerre is szüksége volt, mert az anya teje nagyon kevés volt.

  A bíró szerint súlyosbítja a helyzetet, hogy a szülők később sem kértek orvosi segítséget, miután látták, hogy gyerekük egyre fogy.

  "Makacsul ragaszkodtak ahhoz, hogy ők jobban tudják, mint az orvosok. Ezt addig folytatták, míg a baba majdnem meghalt!"

  A nő még a tárgyaláson is ragaszkodott ahhoz, hogy a tápszer káros a babák egészségére.

  Az ügyet azután jelentették, hogy védőnők jelentek meg a családnál, akik megdöbbenve vették észre, hogy a kisfiú szinte csontsoványra fogyott - még az arccsontjai is kilátszottak, alig bírt mozogni. Ráadásul a lakásban nem volt megfelelő felszerelés sem arra, hogy a szülők ellássák a baba körüli teendőket.

  A babát azonnal kórházba szállították, majd nevelőszülőkhöz került.

  Kommentek:

  Top 16