Faktor

Halálra akartak gázolni két börtönőrnőt, egyikük életveszélyben, muszlim terrorakció lehetett Párizs mellett

A hangzatos bulvárcímeket kerülő Le Figaro is a "rejtélyes támadás" kifejezést használta a címében. A párizsi előváros, Meaux-Chauconin börtönének parkolójában ugyanis valóban rejtélyes körülmények között megtámadtak két női börtönőrt. Reggel megérkeztek a börtön parkolójába, hogy elkezdjék a szolgálatukat, kiszálltak a kocsijukból, majd hirtelen egy furgon teljes erővel nekik ment és elütötte őket. Egyikőjük el tudott ugrani, ő könnyebben sérült, de a másik börtönőr, egy 56 éves asszony, a kocsi alá esett és a furgon átment rajta. Ő élet és halál között van.

A börtön kizárta, hogy egy régi rab bosszújáról lenne szó, sokkal inkább radikális, dzsihadista terrortámadásra gondolnak. A börtönőrök szakszervezete egyértelműen erről beszél. Egyik vezetőjük, Jean-Francois Forget szerint az internetes dzsihadista fenyegetéseken régóta célpontok a börtönök és a börtönőrök. Ebben a Párizs melletti börtönben is több radikális bűnözőt őriznek.

Az életveszélyesen megsérült, 56 éves börtönőrnőt egyébként három éve már meg akarták ölni a börtönben a bűnözők, de akkor megmentették.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A rendőrség a térfigyelő kamerák felvételeit elemzi, és persze keresi a furgon sofőrjét. Az életveszélyesen sérült asszonyt nem tudták kihallgatni, de a könnyebben sérült börtönőrnő sem tudta megmondani, hogy hányan ültek a furgonban. Azt azonban biztosra mondta, hogy a furgon lesett rájuk, már várta őket.

    Top 16