• Sport
Faktor

Háború Barcelonában: taposás, üvöltözés, halálos fenyegetés

A Barcelona hazai pályán 4–1-re legyőzte az Espanyolt a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első meccsén. A mérkőzésen hatalmas volt a feszültség, a bíró két piros lapot is adott, utána pedig majdnem kitört egy tömegverekedés.

Fotó: Europress - David Ramos/Getty Images

Fotó: Europress - David Ramos/Getty Images

A két csapat ősi riválisnak számít, hiszen az Espanyol is barcelonai csapat (ráadásul kifejezetten jó kapcsolatot ápol a Real Madriddal, a Barcelona legnagyobb vetélytársával), már a múlt heti bajnoki meccsükön is volt pár kemény belépő, és állítólag Neymart rasszista bekiabálásokkal próbálták megzavarni, bár később a brazil játékos azt mondta, hogy ő nem hallott ilyesmit.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A tegnapi meccsre visszatérve, az Espanyol kapusa Pau López rátaposott például Lionel Messi bokájára, később pedig Luis Suárezzel veszekedett össze. Papa Diop is az uruguayi csatárral ugrott össze, a bíró (Juan Martínez Munuera) a jegyzőkönyvébe azt írta, hogy azért adott azonnal pirosat a szenegáli játékosnak, mert azt mondta Suáreznek, hogy „rá****ok a k***a anyádra.”

  A jegyzőkönyvből más dolgok is kiderülnek, Suárez a meccs után megvárta az ellenfél játékosait, és azt kiabálta nekik, hogy „gyertek, itt várok rátok, szemetek!”

  A provokáció sikeres volt, a tömegverekedést a biztonsági őröknek és az edzőknek kellett megállítaniuk. Arról már a Catalunya Radio számolt be, hogy az egyik Espanyol játékos (azért nem lehet tudni, hogy ki, mert csak hangfelvétel van) azt üvöltötte Suáreznek, hogy megöli.

  A jegyzőkönyvi részlet:

  Diop a meccs után azt nyilatkozta, hogy nem voltak durvák, nem ontottak vért, ha így lett volna, akkor az ellenfél összes játékosát hordágyon vitték volna le a pályáról.

  Természetesen Gerard Piqué sem maradt csöndben, a védő a szokásához híven odaszúrt az ellenfélnek.

  Mindig büszkén mondják, hogy ők a kisebbség. Remélem, hogy a visszavágón megtelik a stadionjuk, mert a legutóbbi meccsen tényleg kisebbségben voltak a szurkolóik.

  Top 16