• Külföld
Faktor

Kisiklott egy személyvonat, a halottak száma egyre nő

Legalább kilencvenen meghaltak és több mint százötvenen megsérültek, miután kisiklott egy személyvonat India északi, Uttar Prades államában vasárnap.

Fotó: Europress / AFP

Fotó: Europress / AFP

Az első híradások még harminc halottról számoltak be, de már azokban jelezték, hogy az áldozatok tényleges száma ennél jóval nagyobb lehet. A legfrissebb adatok sem véglegesek, mert még sokan vannak a roncsok között. A sérültek közül kéttucatnyinak súlyos az állapota.

A baleset az észak-indiai Kánpur iparváros közelében történt kora hajnalban. Az Indore és Patna között közlekedő személyvonat 14 kocsija kisiklott és összeroncsolódott, néhány felborult. A baleset oka egyelőre ismeretlen. Több utas azt mondta, érzése szerint a vonat nem haladt túl gyorsan.

Indiában van a világ negyedik leghosszabb vasúthálózata, naponta mintegy húszmillió ember közlekedik vonaton, de a baleseti statisztikák kétségbeejtőek, évente több ezren halnak meg vonatszerencsétlenségekben. Gyakoriak a tragikus kisiklások is. Tavaly márciusban 39 ember halt meg és 150 megsérült egy ugyancsak Uttar Prades-i vonatbalesetben.

Kommentek:

Top 0