• Külföld

Halálos fegyver lehet a szelfi

Rengetegen szörnyethalnak szelfizés közben. Már a kormányok is felfigyeltek a sok halálos szelfibalesetre és próbálják a fiatalokat figyelmeztetni a veszélyre.

Foto: Europress / Siqui Sanchez - Getty Images

Foto: Europress / Siqui Sanchez - Getty Images

Az oroszok ebben is úttörőkKét fiatal uráli fiú úgy szerette volna lefotózni magát, hogy egyik kezükben egy kézigránátot tartanak, a másikban pedig a gránát kihúzott biztosítótűjét. Felrobbantak és meghaltak. Akárcsak az az egyetemista júniusban, aki egy moszkvai hídról lógva fényképezkedett, aztán a mélybe zuhant. Legutóbb pedig Andrej, a 17 éves vologyai fiú. Ő már több hajmeresztő mutatványon volt túl és az így készített képeket feltöltötte az Instagramjára. Az utolsó fényképén kötelek és heveder látható. Ezeket vitte magával a kilencemeletes ház tetejére. Amerikában pedig egy férfi lőtte magát nyakon.

A medve ellen nem véd a szelfibotA magasság mellett a természetvédelmi területek is vonzzák azokat, akik szeretnének veszélyesen fényképezkedni. Augusztusban a coloradói Waterton kanyont le kellett zárni a turisták elől, mert néhányan túl közel merészkedtek a vadállatokhoz – írja a BBC. A park egyik vezetője azt mondta, hogy volt olyan látogató, aki három méterre ment egy medvéhez. Talán a nála lévő szelfibotjában bízott. A Yellowstone parkban ötször fordult elő, hogy valakit felökleltek a szabadon legelésző bölények, mert velük akart szelfizni.

„A szelfi halálos fegyver!"Ezzel a szöveggel indított kampányt az orosz belügyminisztérium. Már a kormánynak is feltűnt a sok haláleset, ezért kiadtak egy tájékoztató füzetet, amelyben kis ábrákon mutatják be, hogy a meggondolatlan szelfizés bizony az életünkbe kerülhet.

Az orosz belügyminisztérium figyelmeztetése. Foto: mvd.ru

Az orosz belügyminisztérium figyelmeztetése. Foto: mvd.ru

Üzleti ügyLee Thompson arról híres, hogy 2014-ben felmászott egy fénykép kedvéért a riói Megváltó Krisztus szoborra. A kép bejárta az egész világot. Sokan kezdték követni, pedig ő profi fotós és előtte engedélyt kért a kép elkészítésére. Ráadásul nem bravúrkodásból fotózott, hanem az utazási irodáját reklámozta vele.

Tudta, hogy mindenki imádja a szelfiket, ezt váltotta pénzre. Thompson azt mondja, hogy mindenki vágyik a 15 perc hírnévre. Ezért vállalják az egyre nagyobb és nagyobb veszélyt.

Az Ohiói Állami Egyetem kutatása megállapította, hogy akik szelfikkel turbózzák fel a személyiségüket a közösségi oldalakon, azok között több a pszichopata és a narcisztikus jellem. Boldoggá teszik őket a veszélyes képekért kapott lájkok és kommentek. Minél veszélyesebb a szelfi, annál több a hozzászólás és nagyobb a boldogság.

Nagy az érdeklődés és egyre csak nőA 25 legveszélyesebb szelfit összegyűjtő Youtube-videót több, mint 21 millióan látták. A szereplőkről tényleg nehéz elhinni, hogy a nyugodt életre vágyó átlagemberek. A lány, aki háttal áll a medvének, az oroszlánnal pózoló férfi, a gyorsan közeledő vonat előtt, a sínen ácsorgó fiatalember biztosan begyűjtötte a lájkokat a fotóért cserébe az ismerősöktől. De olyan férfi is van, aki fejvesztve menekül az utána robogó bika hegyes szarvai elől, de azért arra még ügyel, hogy elkészüljön az áhított szelfi.

Top 0