• Külföld

Halálos betegséget színlelt a diák, odaköltözött tanárához, és tönkretette

Elisa Bianco elhitette Sally Retallack-kal, hogy rákos és csak három hónapja van hátra, és azt is, hogy szülei bántották. A nő ezért befogadta Elisát, aki manipulálta és kiforgatta vagyonából őt.

A tárgyaláson a bíró Elisa Bianco viselkedését a kakukkéhoz hasonlította, hiszen ő is egy családot tett tönkre azért, hogy gondoskodjanak róla. A négygyerekes Sally Retallack-kal még 16 évesen találkozott egy egészségügyi kurzuson. Zokogva hitette el vele, hogy rákos és hogy szülei bántják. Arra kérte Sally-t, hogy hadd költözzön hozzá, hiszen úgyis csak három hónapja van hátra. – írja a The Sun.

Illusztráció.

Illusztráció.

Sally a történet hatására otthagyta munkáját és arra áldozta idejét és pénzét, hogy a lány bakancslistáját teljesítse. Elisa azt mondta neki, hogy a rák miatt kivették a veséit, ezért nincs sok ideje hátra. Sally mindennap elvitte Elisát a kórházhoz, de a csaló oda nem ment be, hanem átöltözött és beült egy kávézóba.

Elisa igyekezett a nőt és férjét, Ralph-ot is eltávolítani egymástól, és ez sikerült is neki, hiszen elváltak. A hazugságban élő lány egy idő után Sally-t anyának kezdte szólítani. Elisa az interneten férfinak kiadva magát el is csábította a nőt, mintha özvegy és magányos férfi lenne. Sally a levelezés miatt beleszeretett a fiktív férfiba. Elisa azonban mielőtt még kiderülhetett volna, hogy a szerelem átverés, elhitette Sally-vel, hogy John – a virtuális férfi – tüdőrákos. John pedig gyorsan meg is halt.

Sally azóta Franciaországba költözött, hogy életét rendbe tudja hozni. A tárgyaláson sírva beszélt az átverésről. Azt mondta, hogy egész családja együtt érzett Elisával, és szeretettel fogadták otthonukban. Most viszont nincs családja, sem munkája. Sally elmondta, hogy bízott a lányban és mindent elhitt neki. Az online szerelem miatt pedig nagyon kínosan érzi magát.

A csalás 2013-ban derült ki, amikor Sally 2 ezer fontért rendezett születésnapi bulit a lánynak a Royal Cornwall kórházban. A kórházi dolgozók ugyanis elmondták, hogy sosem hallottak Elisa Biancóról.

Elisa Bianco a tárgyaláson elismerte bűnét, két év és nyolc hónap börtönre ítélték. Sally Retallack ügyvédje szerint azonban semmilyen büntetés nem hozhatja vissza azt, amit Sally a lány miatt elveszített.

Top 0