• Krimi
Faktor

Járdára sodródott autó ölt meg öt embert, megúszhatja a milliárdos lánya

A fiatal áthajtott egy piros lámpán.

Bocsánatért esedezett az az ukrán oligarcha, akinek 20 éves lánya öt ember halálát okozta, amikor áthajtott egy piros lámpán.

Az első híradások szerint nem tűnt túlzottan zaklatottnak a 20 éves Aljona Zajceva, aki a múlt héten öt embert gázolt halálra az ukrajnai Harkivban. Azóta azonban felvételek jelentek meg, amelyeken zokog, édesapja, a befolyásos milliomos Vaszilij Zajcev pedig a család sajnálkozását fejezte ki.

A lány 100 km/órás sebességgel hajtott át egy piros lámpán, összeütközött egy másik autóssal, majd egy buszmegállóban várakozó emberek közé csapódott terepjárójával. Miután a Lexus felborult, a térfigyelő kamerák megrázó látványt mutattak: emberek hevertek szerteszét, és később kiderült, hogy öten belehaltak sérüléseikbe, hatan pedig súlyosan megsebesültek. A halottak között négy nő és egy férfi volt.

Zajcevára akár tíz év börtön is várhat, miközben két hónapos vizsgálati fogságban várja tárgyalása kezdetét. Az előzetes meghallgatásról készült videókon azt látni, hogy a lány folyamatosan zokog. Aljona korábban már többször kapott büntetést gyorshajtásért.

Az ukrán média szerint a család egymillió eurót meghaladó „kompenzációs csomagot” készíttethet elő az áldozatok családjainak, abban reménykedve, hogy a bíróság ezt enyhítő körülményként veszi majd figyelembe.

Az ukrán Vesztyi TV egyik jogi szakértője szerint az apa ezzel azt próbálja elérni, hogy lánya elkerülje a börtönt. - írja a Kárpátinfo.

Közben Zajcev részben felelősnek nevezte annak a Volkswagennek a vezetőjét, akivel a piros lámpán áthajtó lánya ütközött, mielőtt beleszaladt volna a buszmegállóba.

Kommentek:

Top 0