• Belföld
Faktor

Anyja mellett halt meg a kisbaba, nagyot hibázott az asszony

A kicsit kórházba vitték, de ott életét vesztette.

A kicsi nem élte túl a balesetet. (Képünk illusztráció.)

A kicsi nem élte túl a balesetet. (Képünk illusztráció.)

Anyja tapasztalatlansága miatt halt meg egy öt hónapos gyerek. Az asszony elhibázott egy előzést, és ez a csecsemő életébe került. Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják.

Az asszony még tavaly augusztusban - nappal, ideális út- és látási viszonyok között - vezetett a 35-ös főúton, Hajdúböszörményből Debrecenbe. Az autóban utasként ott volt vele a férje, valamint a hátsó ülésén becsatolt biztonsági gyermekülésben az 5 hónapos fia.

Az anyuka az út során előzésébe kezdett, azonban annak befejezése előtt észlelte, hogy a menetiránya szerinti bal oldali sávban gyorsan közeledik felé egy kocsi. Erre úgy reagált, hogy egy hirtelen kormánymozdulattal visszatért a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávba, azonban ekkor elvesztette uralmát az autó felett, a jármű megcsúszott és megpördült, ismét áttért a menetiránya szerinti bal oldali sávba, ahol az autó hátsó része nekiütközött az abban a sávban szabályosan, Hajdúböszörmény felé haladó kocsi elejének.

Az ütközés következtében a hátul ülő kicsi olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt - írja a Blikk. A balesetben érintett másik kocsiban utazó két ember, valamint az apuka 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az anya súlyosan megsérült, 8 napon túl gyógyuló sorozat bordatöréssel kezelték.

Az asszony a baleset előtt két évvel szerzett jogosítványt, de kevés vezetési gyakorlata volt. A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be. Az iratban felfüggesztett fogház és vezetéstől eltiltás kiszabását indítványozták.

Kommentek:

Top 0