• Krimi
Faktor

Árammal kínozták halálra a tini szerelmespárt

Hiába ellenezte mindenki a pakisztáni tinédzserek szerelmét, ők a házasság mellett döntöttek - de a boldogító igenig már sosem jutottak el.

A 17 éves fiú és 15 éves barátnője elszökött a családjaiktól, mert össze akartak házasodni, és a frigybe kezdetben sem a szülők, sem a törzs vezetői nem egyeztek bele. De nem sokáig élvezhették új életüket: a törzsfőnökök borzalmas halált szántak az engedetlen fiataloknak - írja a Metro.

Az eset a pakisztáni Karacsi tartományban történt. A szülők végül megállapodtak egymással a gyerekek házasságának feltételeiről, de a törzs vezetői nem törődtek bele, hogy két tinédzser ellentmondott az akaratuknak. Ezért megkeresték a fiatalokat, és áramot vezettek a testükbe - a kínzásba mindketten belehaltak.

A törzs vezetői hazudtak a hatóságoknak a fiatalok haláláról, de az illetékesek ezt nem vették be, és exhumáltatták a holttesteket. Az orvosok megállapították, hogy a szerelmeseket halálra kínozták, ezért a rendőrség eljárást indított.

Pakisztánban még mindig rendszeresek a becsületgyilkosságok: ebben az esetben a családtagok döntenek egy rokon kivégzése mellett, mert úgy érzik, a családot érte sérelem. Világszerte évente ötezer becsületgyilkosság történik, ebből ezer-ezer Pakisztánban és Indiában.

Kommentek:

Top 0