• Külföld
MZ/X

Halálos áldozatokkal járó földrengés volt Indonéziában

A népszerű üdülőparadicsomtól, Balitól keletre.

Földrengés pusztított vasárnap reggel Indonéziában Lombok szigetén, a népszerű üdülőparadicsomtól, Balitól keletre. Legalább 10 ember meghalt, 40 megsérült, házak százai dőltek romba. 

A rengéserőssége 6,4-es volt, és alig egy órával később egy 5,4-es utórengés követte. A rengés epicentruma a szigeti északi részén található Mataram városától 50 kilométerre északkeletre, 7 kilométeres mélységben volt az amerikai földtani intézet szerint.   

A halálos áldozatok között van egy malajziai állampolgár - mondta Sutopo Purwo Nugroho, az indonéziai katasztrófavédelem szóvivője, aki nem zárta ki, hogy az áldozatok száma növekedhet, mivel még folyamatban van az adatgyűjtés a sziget egyéb térségeiből. A legtöbb áldozat a ráhulló betondarabok alatt vesztette életét vagy sérült meg - tette hozzá.     

A földrengés nagy földcsuszamlást indított el a Lombok szigetén található Rinjani hegyről. A hatóságok jelenleg is vizsgálják ez utóbbi hatását. Szökőárveszély nem áll fenn, mivel a rengés középpontja nem a tengerben volt. 

Kommentek:

Top 0