• Külföld
MZ/X

Halálos áldozata is van a romániai árvíznek

Több halálos áldozatot is követelt, országutakat mosott el és egy vasúti hidat is tönkretett az árvíz a szomszédban.

Fotó: Romániai Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség

Fotó: Romániai Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség

Az ország csaknem száz településén keletkeztek jelentős károk - derült ki a bukaresti belügyminisztérium vasárnapi összesítéséből.

Vasárnap a moldvai Karácsonkő (Piatra Neamt) határában holtan találták meg azt a 48 éves férfit, akit a hordalékfák kihalászása közben még szombaton sodort el a víz a több kilométernyire lévő Garnicea községben. 

Egy Arges megyei férfi akkor vesztette életét, amikor lóháton próbált átkelni a megáradt patakon, egy 81 éves Botosani megyei asszony pedig saját otthonában halt meg, amikor a zivatarok által megrongált házban rászakadt az átázott mennyezet.

A hatóságok szerint vízbefulladt az a Vrancea megyei Poiana Cristei-en korábban eltűntnek nyilvánított 70 éves asszony is, akinek a holtestét szombat este találták meg.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több 100 embert és állatot kellett kitelepítenia térségből.

A hatóságok szombaton 760, vasárnapra virradó éjszaka pedig további 45 embert lakoltattak ki az árvíz elől, a legtöbbet - több mint hatszázat - Kovászna és Brassó megyében. A több napig tartó heves zivatarok következtében megáradt hegyi patakok több mint 250 házat és 14 főutat öntöttek el.

Fotó: 
Romániai Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség

Fotó: Romániai Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség

    

Kommentek:

Top 0