• Külföld
Faktor

Halálbüntetés járhat a szelfizésért

A szigorú szabályozást biztonsági okokból vezették be a nemzetközi reptéren.

Szigorú biztonsági intézkedést vezettek be a thaiföldi Phuket szigetének nemzetközi repülőterénél: aki a kifutópályaközelében szelfizik, súlyos büntetést kaphat, akár halálra is ítélhetik.

Akár halálbüntetést is kaphatnak a szelfizők. (Képünk illusztráció.)

Akár halálbüntetést is kaphatnak a szelfizők. (Képünk illusztráció.)

Phuket reptere a tengerparton van, a kifutópálya egy strandnál ér véget, és a turisták előszeretettel fényképezkednek az alacsonyan szálló gépekkel. A Phuket News hírportál szerint biztonsági okokból vezettek be szigorú korlátozásokat a kifutópálya mellett, ahová thai, angol és kínai nyelvű figyelmeztető táblákat is kitettek. A tiltott zónát szögesdróttal is elkerítették - írja az MTI.

A helyi sajtó nem tud arról, hogy a szelfiző turisták veszélyeztették volna a repülés biztonságát, csak arról, hogy a pilóták szerint a gépek zaja halláskárosodást okozhat, valamint a hajtóműből kiáramló hő akár égési sérüléseket is okozhat. Aki a tiltás ellenére belép a kijelölt biztonsági övezetbe, az öttől húsz évig terjedő vagy akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, de a helyi sajtó szerint az sem kizárt, hogy a "szelfibűnözőkre" halálbüntetést szabjanak ki. 

Kommentek:

Top 0