• Külföld
Faktor

Meghalt a nő, akit azért műtöttek, mert ő volt a legkövérebb a világon

37 éves korában vesztette életét.

37 éves korában halt meg Abu Dzabiban az az egyiptomi nő, aki műtétjéig a legkövérebbnek számított a világon - közölték a kezelőorvosai.

Eman Ahmed Abd al-Ati hétfőn hajnalban halt meg a Burdzsil kórház közleménye szerint. Orvosi vélemények alapján halálát a testsúlyával kapcsolatos szövődmények, többek között szív- és veseproblémák okozták - írja az MTI. Abd al-Ati májusban érkezett az Egyesült Arab Emírségekbe, hogy a Burdzsil kórház húszfős orvoscsoportja kezelje.

Abd al-Atit a világ legkövérebb nőjének tartották. Több mint 500 kilós volt, amikor februárban az indiai Mumbaiba vitték, hogy megoperálják. A mumbai Szaifi kórházban az alexandriai nőnek speciális folyékony étrendet írtak elő, amivel annyit fogyott, hogy az operáció lehetővé vált. A műtéttel együtt mintegy 325 kilogrammot fogyott május elejére, azután vitték további kezelésre Abu Dzabiba.

Családja szerint Abd al-Ati öt kilósan született. Tizenegy éves korában hízott el nagyon. Később agyvérzést is kapott, attól kezdve ágyhoz kötött volt, édesanyja és testvére gondoskodott róla. Utazását és kezelését közösségi adakozás tette lehetővé.

Kommentek:

Top 0