• Élet
Faktor

Ez a haldoklók legnagyobb félelme - és nem a magány az

Kiderült, hogy a britek legnagyobb félelme az elmúlással kapcsolatban nem az, hogy magányosan kell távozniuk vagy az, hogy a családjukat és barátaikat hátra hagyják. Leginkább attól tartanak, hogy a halál nagy fájdalommal fog járni.

Két új felmérés, amelyet a YouGov 1878 rákbeteg, illetve az ICM 1786 egészséges ember megkérdezésével készített, jutott a fenti eredményre, amely szerint a fájdalom a halál legfélelmetesebb része.

A rákbetegek 28 százaléka, és az egészséges emberek 20 százaléka mondta azt a kutatás során, hogy sokkal inkább félnek a fájdalmas haláltól, mint magától a meghalástól. A félelem pedig megalapozott, hiszen a Macmillan Cancer Support nevű szervezet adatai szerint évente 12 ezer rákos hal meg úgy Angliában, hogy az utolsó 48 órában szörnyű fájdalmakat élnek át.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az egyesület elemzése alapján azonban összefüggés van a fájdalmas halál és a rossz ellátás között. A páciensek 72 százaléka arról számolt be, hogy kevésbé figyelmesen látták el őket és nagy fájdalmaik voltak a kórházban, és csak 19 százalék mondta azt, hogy elégedett volt az ápolással – írja a Mirror.

    Kommentek:

    Top 16