• Külföld
Faktor

Direkt gyújtogattak, rengeteg a halott a fogdában

A jelentések szerint voltak, akik bennégtek a tűzben, míg mások megfulladtak a füstben.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Hatvannyolc ember meghalt a venezuelai Valencia város központi rendőrségi fogdájában kitört lázadásban és a szándékosan előidézett tűzben - közölte helyi idő szerint szerda éjszaka a latin-amerikai ország főügyésze.

Tarek William Saab szerint hatvanhat fogvatartott és két látogató nő halt meg az ideiglenes börtönként működő épületben. A fogvatartottak börtönőröket ejtettek túszul, és felgyújtották a cellákban a matracokat. Voltak, akik bennégtek a tűzben, mások megfulladtak a füstben - írja az MTI. Azonnal elkezdődött a vizsgálat a katasztrófa körülményeinek kivizsgálására, a munkában legalább négy ügyész vesz részt.

Valencia 160 kilométerrel nyugatra található Caracastól, Carabobo szövetségi államban. Az Una Ventana a la Libertad (Ablak a Szabadságra) nevű civilszervezet, amely a börtönviszonyok javításáért küzd az országban, a büntetés-végrehajtás minisztériumát és annak vezetőjét vádolja az eset és a halálos áldozatok miatt. A minisztérium hanyagságából következően az ország regionális rendőrségi szervezetei kaotikus állapotban vannak, és a börtönkörülmények szörnyűek - jelentette ki Carlos Nieto Palma, a szervezet képviselője.

1994 óta ez a legsúlyosabb börtönkatasztrófa Venezuelában, akkor több mint száz rab halt meg egy tűzben Zulia államban.

Kommentek:

Top 0