• Krimi
Faktor

Hajtóvadászat az ámokfutók után: betörtek, fenyegettek és embert is raboltak

Fegyverük van és nagyon veszélyesek. Rendőrök üldözik a 31 éves nőt és férfit, mert vasárnap óta több helyre is betörtek és egy embert is elraboltak Alabama államban.

Brittany Harper és Blake Fitzgerald vasárnap reggel kezdett alabamai ámokfutásába. Először egy étterem üzletvezetőjét rabolták el. A férfit saját kocsijának hátsó ülésére fektették és elhajtottak vele. Egy gyorsétterem parkolójáig jutottak, ahol az éttermet vezető nőt támadták meg mindjárt a parkolóban. A fejéhez pisztolyt tartottak és pénzt követeltek tőle. A nő odaadta a tárcáját és elrohant. A páros bevágódott a korábban lopott kocsiba és újra elhajtott - az első étterem vezetőjével a hátsó ülésen.

Az ámokfutó bűnözőpáros, Brittany Harper és Blake Fitzgerald. Fotó: Eddie D. Crim / Vestavia Hills-i Rendőrség

Az ámokfutó bűnözőpáros, Brittany Harper és Blake Fitzgerald. Fotó: Eddie D. Crim / Vestavia Hills-i Rendőrség

Pár településsel arrébb lerakták a lopott autót az elrabolt üzletvezetővel együtt. Egy családi házat szemeltek ki maguknak, ahova Fitzgerald a garázson keresztül jutott be. Kétségbeesve azt mondta az ott lakó házaspárnak, hogy lerobbant a kocsija és segítségre van szüksége. A következő pillanatban viszont már előrántott pisztolyát fogta rájuk. A nőt beráncigálta a család autójába, amelyben már várta bűnözőtársa, Brittany Harper. Együtt hajtottak el hárman a háztól. A nőt körülbelül 15 kilométerrel arrébb dobták ki a kocsiból, állítólag nem sérült meg.

A rendőrség hajtóvadászatot indított a veszélyes páros után. Az összes lehetséges csatornán figyelmeztették a helyieket, hogy a bűnözők nagyon veszélyesek, fegyverük van és bármire képesek. Azt mondták, senkinek nem kellene velük találkoznia, kivéve a rendőrséget – írja az NBC News.

Top 0