• Krimi
Faktor

Két embert vert össze az erőszakos férfi Budapesten, majd kést rántott

Az arra járók riasztották a rendőrséget.

Két embert bántalmazott a tettes. (Képünk illusztráció.)

Két embert bántalmazott a tettes. (Képünk illusztráció.)

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal a 32 éves férfival szemben, aki tavaly májusban a VII. kerületben összevert egy kolduló hajléktalant, hogy megszerezze pénzét.

A vádlott a hajléktalantól pénzt kért borra, majd mivel nem kapott, ezért őt ököllel megütötte, amitől a műanyag pohárban koldulásból gyűjtött napi bevétele – mintegy 900,- Ft – a járdán szétgurult. A hajléktalan szája vérzett az ütéstől és az egyik fogát is elvesztette.

Ezt látva a hajléktalan segítségére sietett a közelben lévő barátja, aki szóvá tette a vádlottnak az eseményeket, mire a vádlott feléje is fenyegető ütő-rúgó mozdulatokat tett, továbbá az ekkor már a járdán ülő hajléktalan férfit ismét fejbe rúgta.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Ekkor a sértett barátja a további bántalmazást meg akarta akadályozni, mire a vádlott a nadrágjából elővett pillangókéssel a barát mellkasának jobb oldalát megszúrta és földre döntötte őt, majd visszament a továbbra is ülő hajléktalan férfihoz és őt – immáron harmadszor –  fejbe rúgta, amitől még egy foga kiesett.

    Ezután a vádlott összegyűjtötte az elgurult forintokat és a nadrágjába törölt véres kést zsebre téve távozott a helyszínről - írja az ugyeszseg.hu. Időközben a gyalogosok értesítették a rendőröket, akik a közelben elfogták a férfit.

    A vádlott jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, a tettéért a halmazati szabályokra figyelemmel 22 és fél év fegyházbüntetés is kiszabható.

    Kommentek:

    Top 16