• Belföld
Faktor

Hagyják megfagyni az utasokat a buszsofőrök

Előfordul, hogy a sofőr a buszban melegszik, de az utasokat a hideg ellenére se akarja felengedni.

Illusztráció

Illusztráció

Tényleg nehéz lett volna beállni a megállóba... Még tán meg is várja, hogy megfagyjunk!

- panaszkodtak Budapesten a 136E-s busz utasai, akik negyed órán át nézték a tőlük néhány méterre, a buszban, zárt ajtók mögött melegedő buszsofőrt, miközben ők a megállóban fagyoskodtak.

De nem ez az első ilyen eset, mindig ez van a 29-es buszon is

- mondta a Faktornak egy 22 éves fiú, Tóth Isti, aki szerint a barátságtalan buszsofőr a hosszú várakoztatás után még azt is odavettette az egyik felháborodott utasnak: Csak nem hideg volt? A fiatal elmondása szerint a buszsofőr érzéketlensége indokolatlan volt:

Az alatt a negyed óra alatt végig a buszban ült. Még csak enni, vagy mosdóba se ment ki. Más busz ez idő alatt nem próbált beállni a megállóba, így azt se lehet mondani, hogy akadályozta volna a forgalmat. De még ha kicsit messzebb is áll, miért nem nyitja ki az ajtót?!

Az utasok panaszaival lapunk megkereste a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) is:

Ha a végállomáson külön leszálló- és felszállóhely van, akkor az utasok leszállása után - ha a felszállóhelyen nincs másik busz -, a megállóban kell az indulási időt megvárnia a sofőrnek. Ilyenkor indulásig legalább az első ajtót nyitva kell tartani.

- írta a BKK. Akkor viszont, ha egy menetrend szerint később érkező busz előbb indul a végállomásról, akkor nem állnak – nem is állhatnak – be a megállóba a sofőrök.

Kommentek:

Top 0