• Tech

Hackertámadás: a Pentagon kérte, a Pentagon megkapta

A Pentagon még fizetett is azért, hogy meghackeljék. Az Amerikai Védelmi Minisztérium székhelye, a Pentagon ugyanis kedvelt célpontja a hackereknek, ezért szeretné biztonsági rendszerét javítani.

Ha a Pentagont kibertámadás éri, nem csak emailcím-kiszivárogtatásról lehet szó, mindent megtesznek a biztonság javítása és a hívatlan látogatók kizárása érdekében.

Illusztráció. Forrás: Europress - Getty Images/Sean Gallup

Illusztráció. Forrás: Europress - Getty Images/Sean Gallup

Ezt a célt szolgálta az április 18-tól május 12-ig tartó bug bounty program is, amely kifejezetten azért indult, hogy a Pentagont hackeljék meg, hogy így a biztonsági rések felfedezhetők legyenek. Hasonló program indult már az iOS 9-cel kapcsolatban is, de keresett már így sebezhetőségeket a Facebook és a Google is.

Lisa Wiswell, a DoD Defense Digital Service programozója egy blogbejegyzésben írt a programról. Eszerint összesen 1410 hacker regisztrált, ők 252 hibát találtak. Egyetlen hónap alatt és mindössze öt publikus weboldalra koncentrálva a DoD 1189 esetben kapott sérülékenységről jelentést, ebből 138-at a minisztérium valódinak ismert el, és azóta ki is küszöbölték ezeket. Ezért körülbelül 75 ezer dollár fejpénzt kaptak a hackerek. A védelmi minisztérium sikeresnek ítélte a programot, és arról döntött, hogy bővíti – írja a Dark Reading.

Kommentek:

Top 0