• Tech
Faktor

Fontos bővítmény jött a Windowst futtató gépekre, ezzel kivédheti a kellemetlenségeket

A vállalati ügyfelek számára fejlesztették ki.

Chrome és Firefox böngésző mellé is letölthető a Microsoft bővítménye, amely védi a felhasználót, ha kártékony weboldalt akarna megnyitni - írja a HVG.

A Microsoft eddig csupán a cég által fejlesztett Edge böngészőhöz készítette el az úgynevezett Windows Defender Application Guardot, ami megvédi a felhasználókat a káros kódokat rejtő weboldalakról. Most azonban változott a helyzet: a cég bejelentése szerint elkészült a bővítmény Chrome-hoz és Firefoxhoz készített változata is.

Illusztráció.

Illusztráció.

A Microsoft fejlesztésének – amelyet a vállalati számítógépekhez készítettek – lényege, hogy azokat a weboldalakat, amelyek nem szerepelnek a rendszergazdák által biztonságosnak megjelölt weboldalak között, egy virtuális "konténerben" nyitja meg. Mindez megakadályozza, hogy a támadók belépjenek a vállalat rendszerébe, ha kiderülne, hogy a meglátogatott oldal mégiscsak rosszindulatú.

A Firefoxhoz és a Chrome-hoz is letölthető bővítmények az Edge segítségével működnek: a nem megbízható webhelyek egy elszigetelt Edge-munkamenetben nyílnak meg. Ha a felhasználó úgy dönt, mégis szeretné felkeresni az oldalt, az már az eredetileg használt böngészőben nyílik majd meg.

A használatához persze nemcsak a bővítményt, hanem magát a Windows Defendert is telepíteni kell a számítógépre. Az újdonsághoz egyelőre csak a Windows Insider programban részt vevők férhetnek hozzá, de hamarosan minden vállalati ügyfél számára elérhető lesz.

Kommentek:

Top 0