• Tech
Faktor

Súlyos veszélyt jelent a számítógépére, Önnek milyen billentyűzete van?

Az egyik típus biztonsági kockázatot jelent.

Súlyos gondra bukkant a Fujitsu Wireless Keyboard Set LX901 nevű vezeték nélküli billentyűzetében a kiberbiztonsággal foglalkozó német SySS, amely miatt a gyártó felfüggesztette annak értékesítését – írja a Threatpost.

A 2018 októberében feltárt probléma egy sebezhetőséget takar, amelyet kihasználva a számítógépen parancsok futtathatók, de akár komoly gondot is okozni képes kártevők telepíthetők. Bár a Fujitsu már nem forgalmazza az említett klaviatúrát, többen is lehetnek, akik még nem cserélték le – a SySS szerint ők komoly veszélyben vannak.

A szakértők szerint a támadók a vezeték nélküli hálózaton át, távolról is betörhetnek abba a gépbe, amelyhez a problémás eszközt csatlakoztatták. Ehhez legalább 50 méteres távolságon belül kell lenniük. A fenyegetést a Threatpostnak nyilatkozó másik biztonságszakértő, Matthias Deeg a biztonsági rések osztályozására használt Common Vulnerability Scoring System (CVSS) révén 8,8 pontosra értékelte, ami súlyos hibára utal.

A SySS a gyakorlatban is bemutatta, hogyan néz ki a támadás, ha olyan számítógépen dolgoznak, amelyhez a Fujitsu billentyűzetét csatlakoztatták.

Kommentek:

Top 0