• Külföld
Faktor

Ha háború lenne, az oroszok több mint fele a zsebébe nyúlna és fizetné a költségeket

Az oroszok 39 százaléka jövedelmének negyedét is kölcsönadná az államnak katonai célokra, 17 százalék ennél kevesebbet hitelezne, 31 százalék semmit sem adna Oroszországnak annak hadba lépése esetén.

A felmérés szerint, amelyet a náci Németország Szovjetunió elleni támadásának 75. évfordulóján adtak közre, a megkérdezettek 65 százaléka támogatná közeli hozzátartozóinak azt a döntését, hogy szükség esetén elmennének harcolni a háborúba.

Közülük 49 százalék azt tanácsolná a rokonainak, hogy menjenek egyenesen a frontvonalba, míg 16 százalék a hátországban maradást javasolná nekik. 15 százalék eltanácsolná a rokonait a hadkiegészítő parancsnokságtól.

Mindemellett az oroszok80 százaléka hazafinak tartja magát. Közülük 46 százalék feltétel nélkül, 34 százalék inkább annak gondolja magát. A megkérdezettek 18 százalékából hiányzik a patriotizmus.

Fotó: Europress / Donat Sorokin / GettyImages

Fotó: Europress / Donat Sorokin / GettyImages

A szociológusok szerint az elmúlt évek során egészében javult az oroszoknak a hazájukhoz való érzelmi viszonya, a többség pozitívan viszonyul Oroszországhoz. 36 százalék reményt, 32 százalék tiszteletet, 24 százalék szeretetet, 18 százalék pedig bizalmat érez hazája iránt. Minden tizedik orosz azonban csalódott az országban.

Az orosz kormány 2016 és 2020 között 1,6 milliárd rubelt kíván költeni a hazafias nevelésre.

Kommentek:

Top 0