• Belföld
Faktor

Visszatért a súlyos betegség Magyarországra, már halálos áldozata is van

Az influenza H1N1 típusa miatt hunyt el egy férfi.

Újra felbukkant a H1N1 influenzavírus Magyarországon, egy férfi ebben a fertőzésben hunyt el Sátoraljaújhelyen – írta az Észak-Magyarország kedden. A H1N1 vírus 2009-2010-ben okozott világjárványt, akkor megjelent Magyarországon is.

Illusztráció.

Illusztráció.

Orosz János, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház központi intenzív osztályát vezető főorvos a napilapnak elmondta: súlyos állapotban került hozzájuk a beteg, fokozódó légzési nehézségekkel. A betegség kezdete után tíz nappal került kórházba, állapota a terápia ellenére sem javult. A tünetek típusosak voltak, és a laborvizsgálatok a H1N1 vírust mutatták ki.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Ilyen járvány évekkel ezelőtt volt, most az influenza vírus B törzse okoz járványt az országban. Az osztályvezető főorvos elmondta azt is, hogy a betegség súlyossága attól függ, mikor ismerik fel, milyen a beteg immunológiai állapota, és milyen szerveket támad meg a vírus, veszélyesebb, ha az alsó légutakat, a tüdőt.

    Sátoraljaújhelyen, akárcsak más kórházakban, látogatási tilalmat rendeltek el az influenzajárvány miatt. Ez volt az egyedüli H1N1-es eset, de országszerte több mint negyven, más vírustörzzsel megfertőződött influenzás beteg is lélegeztetésre szorul - írja az MTI.

    Kommentek:

    Top 16