• Külföld
Faktor

Orrfacsaró bűz terjeng, már nem férnek el a holttestek a halottasházban

Hűtőkocsiban tárolnak 157 holttestet.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Hűtőkocsiban tárolnak 157 holttestet a nyugat-mexikói Tlajomulco településen, mert nincs hely a halottasházban - erősítette meg a hírt Jalisco szövetségi tagállam ügyészsége.

A hűtőkocsi az elmúlt napokban több helyen is parkolt a városban, és a helyi lakosok panaszkodtak a hatóságoknál, mert kellemetlen szag árad belőle. Az ügyészség hangsúlyozta: a teherautót nem hagyták magára, a benne tárolt holttesteket pedig hűtik - írja az MTI. A hűtőkocsi először egy raktárépületben állt, de azt bezárták, mert kiderült, hogy engedély nélkül épült.

Octavio Cotero Bernal, a jaliscói orvosszakértői intézet vezetője a Mural című napilapnak elmondta: az ügyészség felelős azért, hogy a tetemek hullaházba kerüljenek, de az új, 800 holttest befogadására méretezett épületet még építik.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az elmúlt 12 évben Mexikóban 200 ezer gyilkosság történt, és hivatalos statisztikák szerinti 35 ezer ember eltűnt. Csak tavaly több mint 29 ezer embert gyilkoltak meg az országban. A halottasházak megteltek, nem tudnak befogadni ilyen sok halottat, ráadásul az orvosszakértők sem tudnak megbirkózni ennyi tetemmel. A halottak hűtőkocsikban való tárolása ezért nem ismeretlen jelenség az erőszakhullám sújtotta tagállamokban, köztük Jaliscóban sem.

    Kommentek:

    Top 16