• Külföld
Faktor

Orrfacsaró bűz terjeng, már nem férnek el a holttestek a halottasházban

Hűtőkocsiban tárolnak 157 holttestet.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Hűtőkocsiban tárolnak 157 holttestet a nyugat-mexikói Tlajomulco településen, mert nincs hely a halottasházban - erősítette meg a hírt Jalisco szövetségi tagállam ügyészsége.

A hűtőkocsi az elmúlt napokban több helyen is parkolt a városban, és a helyi lakosok panaszkodtak a hatóságoknál, mert kellemetlen szag árad belőle. Az ügyészség hangsúlyozta: a teherautót nem hagyták magára, a benne tárolt holttesteket pedig hűtik - írja az MTI. A hűtőkocsi először egy raktárépületben állt, de azt bezárták, mert kiderült, hogy engedély nélkül épült.

Octavio Cotero Bernal, a jaliscói orvosszakértői intézet vezetője a Mural című napilapnak elmondta: az ügyészség felelős azért, hogy a tetemek hullaházba kerüljenek, de az új, 800 holttest befogadására méretezett épületet még építik.

Az elmúlt 12 évben Mexikóban 200 ezer gyilkosság történt, és hivatalos statisztikák szerinti 35 ezer ember eltűnt. Csak tavaly több mint 29 ezer embert gyilkoltak meg az országban. A halottasházak megteltek, nem tudnak befogadni ilyen sok halottat, ráadásul az orvosszakértők sem tudnak megbirkózni ennyi tetemmel. A halottak hűtőkocsikban való tárolása ezért nem ismeretlen jelenség az erőszakhullám sújtotta tagállamokban, köztük Jaliscóban sem.

Kommentek:

Top 0