• Külföld
MZ/X

Gyümölcsterrorizmus: már Új-Zélandon is találtak eperbe szúrt tűt

Még mindig nem tudják ki az, aki viccesnek találja, hogy tűket dugdos az áruházak polcain található gyümölcsökbe.

Az egész ügy azzal kezdődött szeptember közepén, hogy egy férfit hasi fájdalmakkal kórházba szállítottak. Kiderült, hogy az áruházban vásárolt eperbe egy tűt rejtettek el, ezt nyelte le.

Ezután jelentős (20 millió forintnak megfelelő dollár) nyomravezetői díjat ajánlott fel Ausztrália annak, aki hasznos információkkal tud szolgálni annak a rejtélynek a megoldásához, hogy hogyan kerültek tűk szupermarketekben kapható eprekbe.

Azóta többen posztoltak képeket a közösségi médiában, amelyeken olyan eprek láthatók, amelyekbe valaki tűt rejtett el. A hatóságok azt javasolják, hogy evés előtt mindenki vágja ketté az epreket. Több fajtát le is vettek a boltok polcairól.

A rendőrség szerint az elkövető célja egyértelműen az, hogy sérülést okozzon. A queenslandi epertermelők szövetsége azt gyanítja, hogy egy sértődött korábbi eperipari dolgozó lehet a tettes.

Néhány nap elteltével tűt találtak egy szupermarketben vásárolt almában is. A Seven Network kereskedelmi tévécsatorna keddi híradása szerint az almába szúrt tűre egy édesanya bukkant rá, amikor gyerekének felszeletelte a gyümölcsöt. Sokkolta a látvány, mivel hallott a hírekben az epres esetekről.

A bizarrnak tűnő botrányt Ausztráliában már gyümölcsterrorizmusként  emlegetik és már már szinte minden államból érkeznek hasonló jelentések, táplálva azt a félelmet, hogy az epres támadónak utánzói akadtak.

A queenslandi rendőrség például már egy szupermarketben vásárolt banánban is talált tűt.

Ma pedig arról számolt be a 9 news, hogy Új-Zélandon is tűre bukkantak egy eperben. Ez az első eset, amelyet Ausztrálián kívül jelentenek.

Kommentek:

Top 0