• Sport

Győzelem Dárdaival, a dobogón karácsonyozhat a Hertha - videók

A német labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a Hertha Berlin a Mainz-cal játszott. Az idei év utolsó fordulójában Dárdai Pál csapata jó játékkal, sok néző előtt, magabiztosan nyert, ezért a harmadik, azaz Bajnokok Ligáját érő helyen kezdi majd az újévet a Hertha.

Fotó: Europress - Robert MICHAEL / AFP

Fotó: Europress - Robert MICHAEL / AFP

Már tegnap eldőlt, hogy Dárdai csapata biztosan Bajnokok Ligáját érő helyen fogja befejezni az őszi idényt. Ma a harmadik hely megtartása volt a cél, ehhez elég lett volna a döntetlen is, de a Hertha magabiztosan nyert a Mainz ellen.

A meccs első gólját Darida lőtte a 34. percben, miután Ibisevic szépen tartotta meg a labdát, és passzolt a cseh középpályáshoz.

A második gólt pedig az idei évben újra formába lendülő Salamon Kalou lőtte, az elefántcsontparti játékos a 16-os kívülről szerezte idei 9. gólját.

A Hertha a második félidőben még egy gólt szerzett, de Ibisevic találatát les miatt nem adta meg a bíró. A végeredmény tehát 2-0 lett.

A meccset végig uralta Dárdai csapata, a Mainznak két kapura lövése volt az egész meccsen.

A győzelemnek köszönhetően a Hertha Berlin megőrizte a harmadik helyét, sőt a Dortmund tegnapi veresége miatt már csak 6 pontra vannak a második helytől. A Hertha a legutóbbi hat bajnoki meccséből ötöt megnyert, egyedül csak a Bayern München tudta megverni őket. Egy újságíró már azt is megkérdezte Dárdaitól, hogy lenn-e a Bayern München edzője, de Dárdai nem vette igazán komolyan a kérdést. Azt mondta, Berlinben érzi jól magát.

A Hertha Berlin óriásit javult a tavalyi szezonhoz képest. Akkor egész évben szereztek 35 pontot, míg idén 17 meccsen már 32 pontnál járnak.

Top 0