Terror Brüsszelben: már 21 halott, 35 sérült - videó

A brüsszeli tűzoltóság szóvivője szerint legalább 21 halottja van a brüsszeli repülőtéren történt kettős robbantásnak. Robbantottak a metróban is. A repteret lezárták, a repülőgépek visszafordultak. A brüsszeli metró leállt. Egy belga lap szerint fel nem robbant bombákat is találtak. A belga közszolgálati televízió szerint öngyilkos merénylők voltak. Két magyar is megsérült a robbantásokban.

  • Külföld
Faktor

Cikkünk folyamatosan frissül

Kettős robbanás történt kedden a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a robbanást. Sajtóhírek szerint többen megsérültek, a vonatközlekedést pedig biztonsági okokból leállították a környéken.

Minden Brüsszelbe tartó járatot máshová irányítanak, a többit pedig törölték. A repülőtéren hatalmas a pánik, a környéket most próbálják kiüríteni.

A Le Soir című helyi lap értesülései szerint a robbanások röviddel reggel 8 óra után történtek a repülőtér indulási oldalán, az American Airlines légitársaság irodája közelében.

Szemtanúk szerint az első detonáció után mindenki rohanni kezdett a kijárat felé. A helyszínen mindenhol otthagyott csomagok hevernek.

A televíziós csatornák által sugárzott képek tanúsága szerint számos rendőrt és mentőt vezényeltek a helyszínre. A légikikötő felett fekete füst gomolygott, több helyen betörtek az ablakok és leszakadt a plafon.

Szemtanúk szerint lövések is dördültek és arab nyelvű kiabálások hallatszottak  közvetlenül a kettős robbanás előtt - jelentette a La Derniére Heure című belga napilap internetes felületén.

A Het Laatste Nieuws szerint fel nem robbant bombákat is találtak a repülőtéren.

Robbanás történt kedd reggel egy brüsszeli metróállamoson is, az uniós intézmények közelében - jelentette az RTBF belga közszolgálati csatorna. Az összes metróállomást lezárták.

A belga légügyi irányító központ tájékoztatása szerint a brüsszeli Zaventem repülőtérre reggel biztonságosan megérkezett utolsó járatok között volt a budapesti járat.

A biztonságosan földet ért és a nemzetközi repülőtéren utoljára fogadott járatok között volt még a stockholmi, a berlini, a genfi, az oslói, és a prágai gépek.

A belga kormány elrendelte a legmagasabb, negyedik szintű terrorkészültséget - jelentette be Jan Jambon belügyminiszter. A robbanásokat még mindig ismeretlen eredetűnek nevezték.

Két magyar is megsérült a keddi brüsszeli robbantások során - mondta az M1 aktuális csatornának Nagy Zoltán brüsszeli nagykövet. A nagykövet ugyanakkor hozzátette: magyar halálos áldozatról nincs tudomásuk.

Top 0