• Sport
Faktor

Guardiola lesz a Manchester City új edzője

A Manchester City bejelentette, hogy a szezon végén Manuel Pellegrini elhagyja a csapatot, amelynek Pep Guardiola lesz az új edzője.

Fotó: Europress - Stuart Franklin/Getty Images

Fotó: Europress - Stuart Franklin/Getty Images

Guardiola január elején jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg a lejáró szerződését a Bayern Münchennél. A Barcelona korábbi edzője akkor csak annyit mondott, hogy Angliában kezd el dolgozni nyártól, de azt nem mondta meg, hogy melyik csapatnál. 

Most kiderült, hogy a Manchester City több hete kezdett újra tárgyalni Guardiolával, akit már 2012-ben szerettek volna szerződtetni. Akkor ez nem sikerült, most viszont igen, mégpedig három évre. Pellegrini szerződése 2017 nyaráig érvényes a Citynél, ezt már biztosan nem fogja kitölteni, de azt mondta, hogy nem a háta mögött egyezkedtek, már egy hónapja szóltak neki, hogy nyáron új edzője lesz a csapatnak. 

„Június 30-ig leszek itt. Nagyon sokat pletykáltak már erről, ami nem jó, ezért döntöttem úgy, hogy elmondom a hírt a játékosoknak és a médiának. Semmi nem történt a hátam mögött, már egy hónapja tájékoztattak a klub döntéséről” – nyilatkozta Pellegrini. A chilei edző 99 Premier League-meccséből hatvannégyet megnyert, ennél jobb statisztikája csak José Mourinhónak van ugyanennyi meccs után (73).

Guardiola (aki rekordfizetést kaphat a Citynél) állítólag szeretné Messit Angliába vinni, bár erre sok esély azért nincsen. A Bayern München új edzője Carlo Ancelotti lesz nyártól. 

Top 0