• Külföld
Faktor

Eltérítettek egy repülőt 60 emberrel

Eltérítettek egy egyiptomi repülőgépet majdnem 60 emberrel a fedélzetén.

A RIK ciprusi állami tévéadó szerint a gépnek a ciprusi Larnaca repülőterén kellett leszállnia. Legalább egy fegyveres gépeltérítőről tudnak a hatóságok. A nőket és a gyerekeket már elengedte a gépeltérítő, aki a hatóságok szerint egyedül van. A legfrissebb hírek szerint már csak 4 ember - mind külföldiek, tehát nem egyiptomiak - és a személyzet 7 tagja maradt a gépen. Biztonsági források egyelőre annyit közöltek, hogy az utasok között volt nyolc brit és tíz amerikai is.

Az első hírek arról szóltak, hogy bomba is van a fedélzeten, de valószínűbb, hogy az eltérítő robbanóövet visel. A repülőgép belföldi járat volt, Alexandriából szállt fel és eredetileg Kairóban kellett volna leszállnia.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Sajtóhírek szerint az Egyptair gépének pilótái leszállás előtt felvették a kapcsolatot a lárnakai légi irányítással, és engedélyt kértek a gépeltérítés miatti landolásra. A gépeltérítő vagy eltérítők egyelőre nem mondták el követeléseket, csak arra szólították fel a hatóságokat, hogy autóikat tartsák távol a repülőtől.

    Cipruson válságstábot állítottak fel a rendkívüli helyzet kezelésére. A lárnakai repülőtérre közlekedő gépeket egy másik ciprusi reptérre, Paphosra irányítják.

    Közben kiderült, hogy a gépeltérítő valószínűleg magánéleti okokból rabolta el a gépet. A túszdrámáról a legfrissebb híreket ITT olvashatják el.

    Top 16