• Krimi
Faktor

Botrány a győri sporteseményen: mentősre támadt egy önkéntes

A nő beleharapott a mentősbe.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértéssel vádol egy nőt, aki tavaly nyáron a mentőautóban megharapott egy mentőápolót.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A vádirat szerint az 54 éves nő 2017 nyarán Győrben, egy nagyszabású sporteseményen volt önkéntes, ahol rosszul lett. Epilepsziás tünetei miatt a közelben szolgálatot teljesítő rendőrök mentőt hívtak hozzá. A kiérkező mentőautóba a nő ugyan beszállt, de a vizsgálatokat elutasította. Kórházba szállítása során a biztonsági övét többször kikapcsolta, felállt az autóban.

A biztonsági öv utolsó visszakapcsolásánál pedig két kézzel ráfogott a mentőápoló jobb kezére, és beleharapott a csuklójába. A dulakodás során a földre esett a mentőápolónál lévő 200 ezres táblagép is, amely összetört.

A mentőápoló harapott sérülése nyolc napon belül gyógyult, de a harapásoknál súlyos sérülések, vagyis elfertőződés és ínsérülés is gyakran előfordul. Emiatt a testi sértés is súlyosabban minősül. A nővel szemben hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható - tájékoztatott az ügyészség.

Kommentek:

Top 0