• Krimi
Faktor

Súlyos betegségben szenvedett a holtan talált újságírónő, Harcsás Judit sokáig küzdött

Megrázó részletek derültek ki a tragikus sorsú újságíró életéről.

Szívszorító bejegyzést tett közzé egyik legrégebbi ismerőse a Facebookon Harcsás Juditról, a március 19-én eltűnt újságírónőről, akinek holttestét csütörtökön találták meg a győri iparcsatorna vizében.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Az eltűnt asszony testét végül csütörtökön fedezte fel két horgász - írja a Blikk. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az ügyet, vagyis Harcsás nem gyilkosság áldozata lett.

Újságíró kollégája Facebookon próbálta meg megértetni az emberekkel az újságírónő tragédiájának hátterét. Hosszú bejegyzésében az újságírónő nehéz fiatalkoráról is ír, de azt is leírja, hogy élete egyik legszebb pillanata volt, mikor felvették a Magyar Rádióhoz, csakhogy ott is nem várt fordulatot vettek a dolgok - állítja posztjában a kolléganője, aki szerint súlyos beteg volt a holtan talált újságírónő, aki az egyik iskolában, ahol átmenetileg tanított, a gyerekek gonosz gúnyolódásának is ki volt téve.

A Kisalföld is ír a súlyos betegségről, amit Harcsás Judit maga foglalta könyvbe. A 2013-ban megjelent, Remény a rákból című könyve ajánlójában ezt írta:

Az ötvenedik születésnapomra egy párizsi utat reméltem. No meg azt, hogy egyszer majd azt taníthatom, amit életemben annyira szerettem. A rádiózást, az újságírást. Ehelyett elveszítettem a munkámat, a páromat, öt hónap alatt a szüleimet, a családból még vagy öt, nagyon szeretett embert. Nem bűnöztem, nem bántottam meg senkit, »csak« megbetegedtem. Ez a betegség, a mellrák, szinte bizonyos vagyok benne, hogy a veszteséget, a gyászt vagy egyszerűen súlyos traumát átélő 40-es, 50-es nőket éri utol. Okosabban kellett volna élnem? Igen, talán. Recept nincs, megszállottan hiszek a Földtől Égig érő szeretetben, szerelemben, a férfi-nő kapcsolatban. Társ nélkül pedig sok minden reménytelen. Akkor...?

Top 0