• Krimi
Faktor

Gyilkolni akartak, könyörtelenül megvertek egy 17 éves migránst

Négy férfit és két nőt vett őrizetbe a brit rendőrség vasárnap egy tizenéves menedékkérő elleni gyilkossági kísérlet miatt.

A húszas éveikben járó fiatalok könyörtelenül összevertek egy 17 éves, iráni kurd származású fiút a londoni Croydonban, akit koponyatöréssel és agyi vérömlennyel szállítottak kórházba.

A rendőrség szerint a fiúhoz nyolc fiatal lépett oda egy buszmegállóban péntek éjjel. Miután megtudták, hogy menedékkérő, több utcán végigkergették, majd összeverték. A támadók csak a járókelők közbeavatkozása és a rendőrség megjelenése után hagyták abba a fiú ütlegelését.

Illusztráció.

Illusztráció.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a támadók jóval többen voltak, mint ahány embert előállítottak, és sokan nézték tétlenül az eseményeket.

A rendőrség gyűlölet-bűncselekmény gyanújával indított nyomozást.    Nagy-Britanniában az elmúlt időszakban több, idegenellenességből fakadó bűncselekményt követtek el, de a péntek éjjeli támadás így is megrökönyödést keltett a sokszínű brit társadalomban - írja az MTI.

"A gyűlölet-bűncselekményeknek nincsen helyük Londonban" - hangsúlyozta vasárnapi közleményében Sadiq Khan, London polgármestere. "London egy csodálatosan sokszínű város. Nemcsak elfogadjuk különbözőségeinket, de ünnepeljük is őket. Közösségeinket nem oszthatják meg a gyűlölködők" - húzta alá Khan, aki London első muszlim polgármestere.

Kommentek:

Top 0