• Krimi
Faktor

Gyilkossági kísérlet a lóversenypályán: vádemelés Tanyiék ellen

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt a budapesti ügetőn 1996-ban elkövetett gyilkossági kísérlet ügyében Tanyi György és három társa ellen.

Az akkor 32 éves sokszoros bajnok hajtót, Lakatos Csabát 1996. november 13-án este háromszor lőtték meg a budapesti lóversenypálya területén. A fején, a hátán és a combján sérült meg. A Nemzeti Nyomozó Iroda Tanyi György ellen indított nyomozást. Három társa (T. János, T. József és B. László) segített a támadásban. A rendőrség 2014 decemberében, otthonukban fogta el a négy férfit.

Tanyi György 2014-ben a bíróságon - fotó: MTi / Lakatos Péter

Tanyi György 2014-ben a bíróságon - fotó: MTi / Lakatos Péter

Ibolya Tibor fővárosi főügyész azt mondta, Tanyi négyszer lőtt rá Lakatos Csabára, a Fiumei úti sírkert egyik épülete tetejéről. Társainak szerepe az volt, hogy figyeljenek és kocsival segítsék őt a menekülésben. Végül Tanyi és a temetőben figyelő társa taxival menekült el, mert a többieket a rendőrök a közeli utcákban igazoltatták, és mivel a kocsijukban lőszert találtak, előállították őket.

A hajtót a 22-24 méterről leadott négy lövésből három találta el: egy a nyakán, egy az ágyéki csigolyája mellett, egy pedig a bal combjánál. Életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg - írja az MTI.

A nyomozást 1997 júliusában bizonyítékok hiányában megszüntetették, folytatását a Fővárosi Főügyészség 2014 szeptemberében rendelte el, az ügy most előre kitervelt gyilkosság kísérlete miatt vádemeléssel zárult a Fővárosi Törvényszéken.

Top 0