• Krimi
Faktor

Agyonvert egy férfit, a lopott pénzt játékautomatába dobálta

22 év börtönbüntetésre ítéltek egy fiatal szlovákiai fiút, aki ittasan brutálisan meggyilkolt februárban egy férfit.

A 18 éves Martin G. a detvai buszállomáson lépett oda a 61 éves hrinovái férfihez, és cigarettát kért tőle. Bár a férfi azt mondta, nincs cigije, a fiatal nem hitt neki, majd megpróbálta rávenni őt, hogy menjen el inni vele. Az idősebb férfi erre is nemet mondott, mire Martin pofon ütötte – írja a Paraméter.

A férfi a földre zuhant, a fiatal bevonszolta az épület mögé, és addig verte, míg mozgott. Miután a férfi elájult, Martin átkutatta a zsebeit, majd le is vetkőztette, hogy biztosan minden értéket megtaláljon. A fiú két eurót és két bankkártyát vett el, amelyekhez a PIN-kódot megtalálta a férfi pénztárcájában – így 50 euró készpénzt vett fel egy bankautomatából. Nem sokkal később kocsmába ment, ahol játékgépbe dobálta a lopott pénzt.

A férfi eközben a többszöri arccsont- és koponyacsonttörés életét vesztette az állomásépület mögött. A rendőrség a következő napon elfogta a tettest. Martin ekkorra már összekészítette a dolgait, mert Csehországba akart szökni. 

A fiú csak október végén lesz 19 éves. Szülei a tárgyaláson azt mondták, rettenetesen sajnálják a történteket. A fiatal ügyvédje, Rastislav Urbáni szerint túl szigorú a kiszabott büntetés, az ügyész viszont 24 év börtönt kért a gyilkosra. 

A bíróság a 22 év börtön mellett gyógykezelést is előírt a támadónak, mivel alkohol és gyógyszerek hatása alatt követte el a gyilkosságot. Az áldozata hozzátartozóinak emellett 11 ezer eurós kártérítést kell fizetnie.

Kommentek:

Top 0