• Belföld
Faktor

Fordulat a Soroksáron meggyilkolt futónő ügyében: lehet, hogy nem ment messzire a tettes

Egy szakember szerint a gyilkos valahol a környéken, vagyis Soroksáron vagy Pesterzsébeten él.

Készült a támadásra, egyedül volt, és ismerte a környéket és Krisztinát is – a jelenlegihez képest egy egészen más teóriával állt elő egy exrendőr a soroksári futónő megölésével kapcsolatban.

A 36 éves Kardosné Gyurik Krisztinát négy éve ölte meg vagy ölték meg ismeretlenek: a rejtélyes bűnügyet azóta sem fejtették meg.

Szántó Csaba évekig rendőrként dolgozott. Bár leszerelt, a nyomozás továbbra is a szenvedélye maradt. A jelenleg külföldön dolgozó férfi minden szabad percét a profilozásnak szenteli - ő készít bűnügyi személyiségrajzot egy-egy feltételezett elkövetőről.

A profilozás egy szigorú logika, sőt sokszor matematika mentén haladó tudomány. Amerikában már majd mindegyik gyilkosságnál igénybe veszik a nyomozók a munkájukat. Véleményem szerint a gyilkos, akit keresünk, mert meg­győződésem, hogy egy elkövetőről van szó, valahol a környéken, vagyis Soroksáron vagy Pesterzsébeten él: nagyon jól ismerte a kietlen részt, ahol a bűntény történt. Ezt támasztja alá a tapasztalat is, hogy ezek az emberek általában komfort­zónájukban követik el a bűncselekményeket. Olyan helyszínt keresnek, ahol ismerősek, hiszen ott a legbiztosabb, hogy simán el tudnak menekülni. Véleményem szerint biztos az is, hogy készült a támadásra, és nem hirtelen, a pillanat hevében cselekedett. Úgy gondolom, hogy a bokros, erdős részen lapulva, lesben állva várta áldozatát

– magyarázta a férfi a Blikknek. Szántó azt is feltételezi, hogy a tettes azóta többször visszament a gyilkosság helyszínére, hogy újra átélje az eseményeket, amit ő diadalnak érezhet.

Kardos Lajos, Krisztina özvegye még mindig nagyon bízik benne, hogy végre megtalálják felesége gyilkosát.

Kommentek:

Top 0