• Krimi
Faktor

Mikróval verték agyon a nyugdíjas idegenlégióst

A francia idegenlégiót is megjárt pusztaszemesi nyugdíjas gyilkosainak egyikét életfogytig tartó fegyházra, társát 17 év szabadságvesztésre ítélte a Kaposvári Törvényszék.

Illusztráció

Illusztráció

Duduka Attila bíró első fokon eljáró büntetőtanácsa a két fiatal férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és lopásban találta bűnösnek. Az ítélet nem jogerős.

Az életfogytiglannal sújtott férfi legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételesen szabadságra, az elkövetés idején még fiatalkorú bűntársának fiatalkorúak börtönében kell letöltenie büntetését. A gyilkosoknak egyebek mellett meg kell fizetniük több mint négymillió forint bűnügyi költséget is.

Az elkövetők többször meglopták az egyedül élő 73 éves férfit, tavaly június 30-án pedig elhatározták, hogy megölik őt és elveszik a pénzét. Miután az ablakon bemászva bejutottak a házába, sörösüveggel, székkel, a járóbotjával ütötték áldozatukat, majd amikor a földre került, egyikük mikrohullámú sütőt dobott rá.

A támadók értékek után kutattak a házban, a magatehetetlen ember körül hígítót locsoltak szét, majd meggyújtották. A férfi a bántalmazás, az egész testére kiterjedő égési sérülések, valamint a füst belégzése miatt halt meg.

A bíró hangsúlyozta, hogy a vádlottak emberi mivoltukból kivetkőzve, könyörületet nem ismerve, brutálisan bántak el áldozatukkal, aki próbált védekezni, de nem volt esélye a két támadóval szemben.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlottak és védőik fellebbeztek, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Kommentek:

Top 0