• Krimi
Faktor

Kíváncsiak voltak, milyen érzés ölni - ezért kellett meghalnia egy férfinek Tiszakécskén

Az áldozatot eleinte "csak" ki akarták fosztani, de a támadóknak gyilkolni támadt kedve.

Ofir gyilkosait hamar elfogták. (Képünk illusztráció.)

Ofir gyilkosait hamar elfogták. (Képünk illusztráció.)

Életfogytiglanira számíthat az a tiszakécskei fiatal férfi, aki tavaly áprilisban egy barátjával agyonvert egy 40 éves izraeli férfit. Ofir Gross apai ágon magyar származású volt, de nem beszélte a nyelvet. Azért jött hazánkba, hogy megtanuljon magyarul, és hogy később megszerezze az állampolgárságot. Világutazó volt, gyakran a szabadban aludt sátrában. Márciusban több hétig Kecskeméten volt, majd Tiszakécskére utazott. Gyilkosa itt szúrta ki a pályaudvaron.

A gyilkos rábeszélte az izraeli férfit, hogy töltse nála az éjszakát. Felhívta a barátját, hogy egyeztesse vele, együtt majd kirabolják az alvó izraelit. Ofir sorsa akkor pecsételődött meg, mikor a két férfiben felmerült, megölik a külföldit. Mint kiderült, nem azért végeztek vele, hogy kirabolják, hanem mert kíváncsiak voltak, milyen kioltani egy ember életét - írja a Bors.

A két huszonéves fiatal téglákkal dobálta az alvó izraeli fejét, aki ugyan fel tudott kelni, de védekezni ekkor már képtelen volt. Ofir a romos házban vesztette életét. A tiszakécskei férfi, aki a külföldi kirablását és megölését kitalálta, elvette Ofir minden értékét, és még a holttestét is összerugdosta.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A gyilkossággal vádolt fiatalok eladták a zsákmányt, de az így szerzett pénzt nem sokáig élvezhették. Mindkettőjüket elfogták, előzetes letartóztatásban vannak. A gyilkosság kitervelője életfogytiglanra, barátja pedig több év fegyházbüntetésre számíthat. Ügyüket hétfőn kezdi tárgyalni a Kecskeméti Törvényszék.

    Kommentek:

    Top 16