• Krimi
Faktor

Megölte Esztert, majd az óvodába hajtott a gyilkos apa - 14 éve várt a rendőrökre

A férfit annyira félt az autóbaleset következményeitől, hogy a gyilkosságot választotta. 14 éve várta a rendőröket.

Mint azt megírtuk, közel tizennégy év után elfogták Tompa Eszter gyilkosát. A gyanúsítottat a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűről vitték be szerda hajnalban kihallgatásra. A családos férfi mindvégig Gönyűn élt, korábban csak 2010-ben került a rendőrség látókörébe egy kisebb értékű lopás miatt. A ma 36, a gyilkosság idején csupán 23 éves férfi mindent beismert.

Fotó: Europress / Yasin Akgul - AFP

Fotó: Europress / Yasin Akgul - AFP

Részletesen elmondta, mi történtA férfi azt vallotta, hogy több mint egy évtizeddel ezelőtt, autójával ütötte el Tompa Esztert, aki a baleset után halottnak tűnt. A férfi ekkor megrémült, hogy a gázolásért börtönbe kerül, holott egy kisgyereke is van, akit fel akart nevelni. Ezért aztán súlyos döntést hozott: a halottnak hitt lányt betette kocsija csomagtartójába, majd továbbhajtott Sashegypuszta felé. Útközben azonban kapirgálást hallott a csomagtérből. Amikor felnyitotta a csomagtartót, azt látta, hogy Eszter magához tért. 

A balesetet túlélte volna a lányA lány mozgolódásának hatására a férfiben megint úrrá lett a félelem: biztos volt benne, hogy a lány feljelenti őt, ha életben marad, így végül megfojtotta őt. A helyszínen talált bálamadzagot, azzal gyilkolt. Az áldozat a szakértők szerint túlélte volna a balesetet, ha a férfi orvoshoz viszi - írja a Kisalföld.

Eltüntette a nyomokat, de mindvégig rettegett

A férfi ezután elment a gyermekéért az óvodába, a holttestet pedig egy töltésnél rejtette el. Kocsiját másnap kivitte Szlovákiába, és egy illegális bontóban szétszereltette. Így eltüntette a nyomot.  A gyanúsított azt is állítja, hogy rettegésben élte életét, és minden nap várta a rendőrök csengetését. Hosszú idő után, szerdán hajnali háromnegyed háromkor fogták el a férfit. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi vezette nyomra a rendőröket. A gyilkossá vált apa senkinek sem beszélt rémtettéről. Élettársa a rendőröktől értesült a történtekről. Amikor felfogta, hogy kivel él együtt, zokogásban tört ki és összeomlott. Hamarosan döntenek a férfi előzetes letartóztatásáról.

Kommentek:

Top 0