• Külföld

"Gyilkos gyűlöletükkel sem tudnak megtörni minket a terroristák"

A nemzetközi közösség vezetői elítélték a vasárnapi ankarai merényletet, és részvétüket nyilvánították az áldozatok miatt.

Mint arról a Faktor is írt, autóba rejtett pokolgép robbant vasárnap este Ankara belvárosában: a nagy erejű robbanás következtében 34-en meghaltak, 125-en pedig megsebesültek. Tavaly október óta ez már a harmadik merénylet volt, amely a török fővárosban történt. A világ vezetői elítélték a merényletet és részvétüket fejezték ki.

Francois Hollande francia elnök azt írta, "Franciaország Törökország mellett áll a terrorizmus elleni harc folytatásában." Matteo Renzi olasz miniszterelnök azt írta a török elnöknek és a kormányfőnek küldött üzenetében, hogy mély szomorúsággal tölti el a szörnyű tett. "A terroristáknak fel kell fogniuk: bármennyire gyilkos is gyűlöletük, nem tudnak sem megtörni, sem megingatni bennünket. A nemzetközi közösség szigorúan, egységesen és határozottan meg fogja torolni tetteiket" - szögezte le.David Cameron brit kormányfő megdöbbentőnek, Vlagyimir Putyin orosz elnök embertelennek nevezte a merényletet. Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára azt írta közleményében: "Semmi nem indokolhatja az ilyen kegyetlen erőszakot. A NATO-erők együttérzők Törökországgal, és mellette állnak, eltökéltek abban, hogy felveszik a harcot a terrorizmus minden formájával szemben." John Kirby, az amerikai külügyminisztérium szóvivője pedig azt közölte: "Megerősítjük, hogy szilárd szövetségese vagyunk a NATO-tag Törökországnak a mindannyiunkat fenyegető terrorizmus elleni harcban."Elítélte a merényletet Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár is.       Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant vasárnap este Ankara belvárosában: a nagy erejű robbanás következtében 34-en meghaltak, 125-en pedig megsebesültek. Tavaly október óta ez már a harmadik merénylet volt, amely a török fővárosban történt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16